Om du tycker om att fixa i ordning ditt hem och få det snyggare är du inte ensam. Massor av människor har heminredning och renovering som intresse och det kan ge riktigt fina hem som resultat. Om du verkligen vill göra en unik grej av din bostad ska du dock försöka tänka utanför boxen. Faktum är att du kan hitta nya spännande och innovativa sätt att göra om ditt hem om du bara funderar lite extra. Med hjälp av oväntade färgkombinationer eller motiv kan du skapa väggar som gör att ditt hus känns hemtrevligt och personligt. Samtidigt gäller det att veta vad som är lätt att genomföra om du inte vill sätta igång med projekt som tar mycket tid och energi. Här är några tips på saker som ger ditt hem ett lyft på relativ kort tid.

Väggarna har stort inflytande på den generella atmosfären i ett rum. Med tanke på att väggarna tar upp mycket av ytan spelar det stor roll för stämningen huCouple painting their houser du väljer att dekorera dem. Det ger dig samtidigt utrymme att prova nya saker. Ett tips är att måla om väggarna med motiv eller mönster som du själv har kommit på. Det kan handla om färger som passar extra bra med dina möbler eller så provar du att skissa på egna bilder – beroende på hur konstnärlig du är. Det fördelaktiga med att måla dina egna väggar är att du alltid kan måla över om du blir missnöjd. Du som bor i lägenhet bör dock först se till att du har tillstånd för att göra förändringar för att undvika framtida konsekvenser.

Även tapeter är ett perfekt sätt att skapa en mysig inramning till ett rum. Med rätt tapeter får du en hemtrevlig känsla direkt och gör att rummet känns planerat och ombonat. Visst finns det många tapeter som alltid fungerar, men det kan också vara kul att göra något oväntat. Kanske testar du något som inte normalt är din stil och ser om förändringen blir till det bättre. Eftersom du kan ta hem en provbit innan du beställer tapeter för ett helt rum kan du enkelt se resultatet och bestämma dig i lugn och ro utan att behöva ta beslutet direkt. Om du vill göra om badrummet är ett nytt badkar ett smart sätt att ge det ett lyft.